V petek popoldne smo se odpravili proti Dolomitom v mesto Pieve di Cadore, kjer je 2.10.2021 potekala 10. tekma Dolomiti Rescue Race. Zelo smo bili veseli, ko se je za šoferja ponudil Rafko, saj smo vedeli, da bomo lahko brez skrbi glede poti.

Ob prihodu smo se najprej namestili v hotelu, nakar je sledil ogled mesta in gradu, iz katerega smo uživali v razgledu na okoliške hribe. Komaj smo dočakali da je ura odbila pol sedmih popoldne, da so se odprle restavracije kjer smo si privoščili slastno italijansko pico. Zvečer smo se udeležili še predstavitve tekme, trase in pravil, nato pa odšli na zaslužen počitek.

Naslednji dan nas je Rafko najprej odpeljal na štart. Ni opravljal samo logistične podpore, temveč tudi delo fotografa. Na štartu opazimo Hrvaške kolege iz Varaždina s katerimi izmenjamo nekaj besed. Po poku štartne pištole smo se vsi štirje pognali v breg, Rafko pa na oddih v okoliške gore. Prvi kilometer je vsaka ekipa držala svoj tempo nakar ugotovimo, da so za nami sosedje iz Trbiža. Čez celotno tekmo smo imeli razno razne debate, tudi smeha nam ni zmanjkalo.

Z vso potrebno opremo je bilo potrebno premagati 17 kilometrov razdalje, skupno 1250 m vzpona in 1440 m spusta. Vmes smo šli tudi čez greben ob vrvni ograji, na enem mestu pa smo se morali spustiti po vrvi. Na koncu še najhujše od vsega - tek navzdol. En kilometer pred ciljem smo zložili nosila in z njimi pritekli do cilja s časom 3ure in 6min. Zasedli smo končno 30. mesto, od skupno 70 ekip. Zlata sredina bi se lahko reklo. Toda naš cilj je bil druženje, zabava, spoznavanje novih kolegov-reševalcev onkraj meja in tega nam ni manjkalo. Po tekmi je sledilo odlično kosilo ter razglasitev rezultatov ob nadomeščanju izgubljene tekočine med tekmo. Bogatejši za eno nepozabno izkušnjo ter novimi prijateljstvi smo se vrnili nazaj domov. Drugo leto spet...

Hvala Gorski reševalni zvezi Slovenije in Društvu GRS Bovec za podporo.

Člani ekipe: Jože Biro, Tine Cuder, Alen Jurečič, Tina Korinšek Cuder, Rafko Šturm

Zapis: Tina Korinšek Cuder